“Ovo je jedan potpuno drugačiji svijet, stvaran životnim pričama osoba s invaliditetom, djece s teškoćama u razvoju i osoba koji su dio njihova života. Ovaj svijet govori o prihvaćanju i razumijevanju, empatiji i različitosti.”

Obični radio u ‘Vijestima plus’ ugostio je Ramkinju Ivu Ines Pavlović koja je kazala više detalja o knjizi ‘Krijesnice’.

Knjiga je ukrašena crtežima djece s teškoćama u razvoju iz pet centara u Mostaru, Širokom Brijegu i Čitluku. Cijena knjige je 20 KM, a sav prihod od prodaje bit će doniran za pomoć i podršku osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju.

Knjiga Krijesnice projekt je 7 studentica Edukacijeske rehabilitacije sa Sveučilišta u Mostaru na kojem se radi od 5. mjeseca prošle godine. Na ideju i nagovor jedne od Urednica Marije-Zorke Vasilj krenulo se na ludo putovanje nastanka same knjige. Iza same ideje stoji potreba da se u društvu, gradu, državi, svijetu podiže razina svijesti  osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju. Ali ne samo to, nego da se ruše diskirminacije i predrasude koje postoje prema ovoj populaciji. Na samom kraju, iza knjige Krijesnice stoji čitava vojska ljudi koja je podržala ovaj projekt.

Knjiga Krijesnice sadrži 91 životnu priču iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Srbije. Pored priča, ima i 16 crteža koja su prava umjetnička djela. Bonton ponašanja i izražavanja prema osobama s invaliditetom, dvije recenzije i pet komentara koji su napisani na poleđini knjige.

Iza samog naslova stoji zanimljiva priča koja kaže ako sanjaš da Krijsnice lete oko tebe- otkrit će ti nešto važo. Svaka priča je uistinu važna i jedninstvena. Spremite se za oluju emocija listajući ove stranice.

Poslušajte razgovor: