Iako je smisao društvenih mreža povezati ljude, omogućiti im da se "druže" i dijele lijepe životne trenutke, najnovija studija upozorava takav način zabave korisnicima vrlo često donosi više negativnih nego pozitivnih osjećaja.

Istraživanje koje je provela kompanija Kaspersky Lab, a u kojem je sudjelovalo 16.750 korisnika društvenih mreža, pokazalo je da se većina ljudi, kada provode puno vremena na društvenim mrežama, osjeća loše.

Također, istraživanje pokazuje da je najveći uzrok nezadovoljstva utrka za "lajkovima" te da se većina ljudi osjeća povrijeđeno i ljubomorno ako njihovi prijatelji od njih imaju više "lajkova".

Da u takvim situacijama imaju problem s ljubomorom izjasnilo se 42 posto ispitanika.

Istraživanje je pokazalo da na 51 posto sudionika istraživanja negativno utječe objava fotografija prijatelja koji uživaju na odmoru, a 37 posto ih se izjasnilo da su na njih negativno djelovali postovi u kojima su drugi korisnici pisali o svojim sretnim trenucima. Bili su ljubomorni što se oni bolje provode od njih.

Čak 65 posto ispitanika navelo je da su bili nesretni jer su na društvenim mrežama doznali da su njihovi prijatelji bili pozvani na zabave - za koje oni nisu dobili pozivnicu.

Ipak, ono što najviše smeta korisnike društvenih mreža jesu reklame - nerviraju više od 70 posto sudionika istraživanja koje je provela kompanija Kaspersky Lab.