Fočanska policija i dalje intenzivno provodi istragu u akciji 'Dojava' protiv osoba koje se bave kladioničarskim prijevarama na internetu, rečeno je na konferenciji Policijske uprave Foča, piše Srna.

Policija je nedavno tužiteljstvu podnijela izvještaj protiv dvije osobe iz Foče čiji su inicijali M.D. i C.I., osumnjičene za kazneno djelo 'Pranje novca', odnosno da su u veljači prijevarom putem interneta za 4.500 KM oštetili osobu čiji su inicijali I.M. iz Makarske u Hrvatskoj.

"Svakodnevno se radi po tim predmetima. Ne samo mi, već i druge države - Slovenija, Hrvatska, Srbija, svi oni provode istrage, tako da će se osumnjičene osobe suočiti ne samo sa nama, već i sa državama iz kojih su oštećene osobe", rekao je načelnik Policijske uprave Foča Velimir Kostović.

U policiji očekuju da će, podizanjem prvih optužnica, na koje se čeka zbog dugotrajnog procesa vještačenja, a zatim i zatvorskim kaznama i oduzimanjem nelegalno stečene imovine, biti smanjen broj prijevara putem lažnih kladioničarskih dojava, kojima se još bavi veliki broj osoba u Foči.

U redovnom izvještaju za veljaču, iz Policijske uprave su naveli da je, kao i prošle godine u istom mjesecu, registrirano 18 kaznenih djela, te da je zadržan visok nivo rasvijetljenosti od 90 procenata kada je riječ o ukupnim kaznenim djelima, odnosno 86 posto o kaznenim djelima po nepoznatom izvršitelju.