Na BBC-u se trenutno provodi velika istraga zbog intervjua koji je pokojna princeza Diana prije 25 godina dala Martinu Bashiru.

On je princezu uspio nagovoriti da u intervju priča o svom braku s princom Charlesom i ona je tada prvi put ispričala svoju stranu priče o njihovom braku.

Sada se doznalo kako je 57-godišnji Bashir navodno lagao i poslužio se nekim prevarama kako bi princezu nagovorio na intervju. Naime, pokazao je princezi dokumente koji su potvrdili kako su neki članovi osoblja kraljevske obitelji prodavali informacije medijima te je imao dokaze poput bankovnih računa tih osoba koje su dokazivale da su dobili popriličnu svotu novaca za prodaju informacija.

Princeza je pristala dati intervju i uzdrmala je kraljevsku obitelj, a pogotovo kraljicu Elizabetu koja je nakon njezinih izjava o odnosu princa Charlesa i Camille Parker tražila od Diane i Charlesa da i službeno predaju papire za razvod braka.
 


BBC je pokrenuo istragu protiv Bashira i grafičkog dizajnera Matta Wiesslera koji je na Bashirov zahtjev napravio lažne bankovne izvode koji su pokazani princezi u intervju. Prva istraga pokrenuta je ubrzo nakon objave intervju i tada je sva krivnja spala na Wiesslerova leđa i on je rekao kako nije imao pojma da će te dokumente voditelj koristiti u intervju, piše Večernji.hr.

Sada je opet pokrenuta istraga kojom se pokušava utvrditi što se točno dogodilo, ali rezultat istrage neće biti skoro gotov jer je Bashir u bolnici zbog problema sa srcem, a oporavak mu je otežan je je bio zaražen i koronom.