Nešto biste lijepo, slano i domaće grickali, a nije vam do pizze i bureka? Super, jer imamo recept za pravi specijalitet: riječ je o mekanoj domaćoj pogači punjenoj nadjevom od šunke i sira, a ako želite tim sastojcima možete dodati i druge po svome guštu. Teuta Mihalić, koju pratimo na Instagramu bakewithteuta i od koje smo dobili recept, prišapnula nam je da pesto funkcionira baš savršeno, piše Slobodna Dalmacija.

Njen nam se recept jako svidio zbog svoje jednostavnosti i prilagodljivosti, a detalje pripreme moći ćete vidjeti u videu koji slijedi iza recepta. Teuta nam poručuje da je ovaj recept uvijek pun pogodak i jedan od najdražih njenoj obitelji te savjetuje svima koji je planiraju peći kad im netko dolazi u goste da obavezno udvostruče sastojke - sve će se pojesti.

Punjena pogača

Sastojci:

600 g brašna
70 g maslaca
200 ml mlakog mlijeka
100 ml vode
100 ml ulja
1 jaje
1 vrećica suhog kvasca
1 žličica meda
1 žličica soli
sezam za posipanje
nadjev po želji

Priprema:

Pomiješajte brašno, kvasac, ulje, mlijeko, vodu, šećer, sol i bjelanjak (žumanjak će vam trebati za premazivanje). Zamijesite tijesto pa ga pokrijte i ostavite da se udvostruči (trebat će mu oko sat vremena).

Kad se tijesto udvostručilo, podijelite ga na 12 komada, svaki oblikujte u loptu pa razvaljajte i premažite maslacem sobne temperature (pogledajte priloženu objavu).

Dodajte nadjev po želji pa počnite rolati tijesto s jedne strane, a zatim s druge. Dobit ćete oblik slova V kojemu špicasti dio gtrebate lagano nuštipnuti i povući (pogledajte video).

Položite pogačice u krug te ostavite da se dižu oko pola sata, zatim sve premažite žumanjkom i pospite sezamom a zatim pecite oko 25 do 30 minuta na 180 stupnjeva.