Mršavljenje je trajno jedno od najčešćih pretraživanja na internetu, što i ne čudi kad znamo da na svijetu ima više pretilih nego gladnih - pretvaramo se u civilizaciju debelih baš kao u distopijskom crtiću Wall-E.

No, svi savjeti na tu temu koji dolaze od znanstvenika, liječnika, nutricionista i ostale stručne ekipe ne pomažu uvijek, ali znamo koji rade - oni običnih ljudi koji su odlučili smršaviti i to su i napravili, pa da vidimo kojih je 5 stvari ključno:

Aktivnost - makar desetak minuta šetnje u obližnjem parku ili odlazak na posao javnim prijevozom mogu već napraviti značajnu razliku ukoliko inače vodite sjedilački način života, važno je da to bude svaki dan.

Budite sigurni da će glad proći - sigurno vas na dijeti ponekad spopadne glad toliko snažno da jednostavno morate otvoriti hladnjak, pa taman i da je dva sata ujutro ... No, ako popijete čašu, dvije vode, glad će proći i moći ćete jesti u predviđeno vrijeme.

Još samo jedan sok - zaboravite na kupovne sokove, obično su prepuni šećera i iako su naizgled zdravi, napravit će više štete nego koristi u procesu skidanja kilograma.

Porcije - najjednostavniji i najučinkovitiji način mršavljenja je da postupno smanjujete porcije koje jedete...

Rokovi - najgore je postaviti si ciljeve koji nisu dostižni, tipa skidanje pet kilograma u tjedan dana. Mršavljenje je proces koji ima svoje zakonitosti, a žurba se u to nikako ne uklapa.