U utakmicama osmine finala njemačkog DFB kupa drugoligaši Hamburger i Heidenheim eliminirali su članove elitnog razreda njemačkog nogometa Nurnberg i Bayer Leverkusen.

U srazu dva drugoligaša Paderborn je kao gost pobijedio Duisburg 3:1, ali je ipak najveće iznenađenje ispadanje lidera prvenstva Borussije Dortmund od Werdera iz Bremena, nakon izvođenja jedanaesteraca.

Bundeligaši posrnuli

Hamburger, koji je na dobrom putu za povratak u elitu, minimalnim rezultatom savladao je Nurnberg. Jedini gol postigao je turski nogometaš Berkay Ozcan u 54. minuti. Na taj način osigurao je nekadašnji prvak Europe plasman u četvrtfinale.

Među osam najboljih plasirao se još jedan drugoligaš. Heidenheim je kod kuće bio bolji od favoriziranog Bayer Leverkusena 2:1. Apotekari su poveli golom Julijana Brandta u 44. minuti, ali su Dovedan u 47. i Multhaup u 72. minuti donijeli veliki preokret i na kraju jedno od većih iznenađenja kola. Tin Jedvaj odigrao je svih 90 minuta za Bayer.

Nekadašnji prvoligaši MSV Duisburg i SC Paderborn sve su riješili u drugih 45 minuta. Prvo je domaći Duisburg u 47. minuti poveo golom Souze, a onda su Tekpetey (52.), Pröger (61.) i Antwi-Adjej (76.) osigurali Paderbornu plasman među osam.
Borussia Dortmund ispala na penale

U Dortmundu je vodeća Borussia dočekala solidnu ekipu Werdera, ali su svi očekivali sigurnu pobjedu domaćina. Međutim, Rashica (5.) je vrlo brzo doveo goste u vodstvo, da bi Reus izjednačio u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena (48.). Kako je regularnih 90 minuta završeno neriješenim rezultatom (1:1), ušlo se u produžetke.

Pulisic je u 105. minuti na dodavanje Alcacera prevario vratara Pavlenku i doveo domaće u vodstvo. Međutim, veteran Pizarro uspijeva poravnati u 108. minuti.

Borussia ponovno dolazi u vodstvo u 113. minuti, a strijelac je bio desni branič Hakimi. Kad se činilo da će Borussia uspjeti sačuvati minimalno vodstvo, nakon kornera je Harnik u 119. minuti odlično skočio i glavom zatresao mrežu Oelschlägela.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a briljirao je gostujući vratar Pavlenka koji je obranio udarce Alcacera i Philippa, dok su za Werder pogađali Pizarro i M. Eggestein. Potom su Witsel i Weigl bili uspješni za Borussiu, ali su Klaassen i Kruse sigurnim udarcima odveli svoj tim u četvrtfinale kupa Njemačke.