Unatoč optimističnim najavama, Island je u ključnom ogledu za plasman u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji s 1:2 izgubio u zadnjem kolu grupne faze protiv Hrvatske.

Borio se i opirao, čak je i u pojedinim momentima u Rostovu bio bolji suparnik. Pitanje je bi li Hrvatska pobijedila da Lovre Kalinić u nekoliko navrata nije briljantno obranio pokušaje Islanda.

"Znali smo kako bi utakmica s Hrvatskom trebala izgledati jer smo s njom nedavno igrali u europskim kvalifikacijama. Bio sam zadovoljan našom igrom što se tiče prvog poluvremena. Prvi hrvatski pogodak nas je poljuljao. Međutim, davno nismo stvorili toliko šansi protivniku kao što je Hrvatska. U baterijama naših igrača na kraju je utakmice ostao vjerojatno jedan ili dva posto. Dali su sve od sebe. Imali smo šansu da odemo u osminu finala. Nažalost, nismo uspjeli", poručio je islandski izbornik Heimir Hallgrimsson, ali nije zaboravio pohvaliti hrvatsku reprezentaciju.

"Hrvatskoj sve čestitke na pobjedi. Impresivan je način na koji je igrala. Ne samo protiv nas, već u svim utakmicama u našoj grupi. Ne bih se iznenadio da Hrvatska otiđe do kraja, odnosno da osvoji svjetsku titulu prvaka."

Dnevnik.ba