Islamska država preuzela je u četvrtak odgovornost za napad u Džakarti u kojem je poginulo najmanje šestero ljudi, među kojima su jedan kanadski i jedan nizozemski državljanin, objavila je indonezijska policija.

Među poginulima je jedan Kanađanin, objavila je televizijska postaja MetroTV, pozivajući se na policijski izvor, prenosi Hina.
 

Ranije je objavljeno da je poginuo i jedan nizozemski državljanin.

Odgovornost za napade preuzela je Islamska država, objavila je novinska agencija povezana s tom džihadističkom organizacijom.

''Borci Islamske države izveli su jutros oružani napad na strane državljane i snage sigurnosti koje su ih štitile u indonezijskom glavnom gradu'', obavila je agencija Amak na kanalu Telegram.

Šef policije u Džakarti potvrdio je da je Islamska država definitivno izvela napad.

''ISIS definitivno stoji iza napada'', rekao je Tito Karnavian.

Dodao je da je indonežanski borac ISIS-a Bahrun Naim, za kojeg se smatra da se nalazi u Siriji, »planirao ovo neko vrijeme«. »On stoji iza napada«, rekao je.
 

Policija je objavila da je eksplodiralo najmanje šest bombi, a ministar sigurnosti Luhut Panjaitan rekao je da su ubijena petorica terorista.

Najmanje dvojica samoubojica raznijela su se u poslovnom i trgovačkom središtu grada u kojoj je i nekoliko agencija Ujedinjenih naroda te zgrade veleposlanstava, a napadi su počeli eksplozijom u kafeteriji Starbuck u prizemlju.