U padu vojnog helikoptera, koji je prevozio strane diplomate na pokretanje razvojnog projekta na sjeveru Pakistana, poginulo je šest osoba među kojima veleposlanici Norveške i Filipina, supruge malezijskog i indonezijskog veleposlanika te dvojica pilota, objavila je vojska.

Premijer Nawaz Sharif u drugom je helikopteru putovao za Gilgit kako bi obilježio pokretanje projekata i on se vratio u Islamabad.

U helikopteru, koji se srušio na školu u blizini grada Gilgita i zapalio, bilo je 11 stranih državljana i šest Pakistanaca.

Među ozlijeđenima su i veleposlanici Poljske i Nizozemske.
 


Talibani su preuzeli odgovornost za napad na vojni helikopter koji se danas srušio na školu na sjeveru Pakistana i uzeo živote šestero ljudi uključujući norveškog i filipinskog veleposlanika, kazavši kako je njihova meta bio premijer Nawaz Sharif za kojeg su mislili da se nalazi u helikopteru.

- Helikopter je srušen protuzrakoplovnom raketom pri čemu su ubijeni piloti i strani veleposlanici - glasi izjava na Urdu jeziku koju je mailom poslao talibanski glasnogovornik Muhammad Khorasani.
 


Premijer Nawaz Sharif prilikom napada nalazio se u drugom helikopteru koji je također letio na otvaranje dva projekta u regiji Gilgit. Nakon tragedije se vratio u Islamabad, javili su iz njegovog ureda, a vlast odbacuje vijest da se radi o napadu talibana, već tvrde da se radi o nesreći.