Iran je u utorak poručio da neće pregovarati o izmjenama sporazuma o svojem nuklearnom programu niti o svojim balističkim projektilima te zaprijetio da će nastaviti obogaćivati uran ako se ne pronađe način da se spasi sporazum sklopljen 2015. iz kojeg se SAD prošli tjedan povukao.

Visoki savjetnik iranskog vrhovnog vođe Alija Khameneija, Ali Akbar Velayati, rekao je da Iran neće ponovno pregovarati o sporazumu o svojem nuklearnom programu niti o svojim balističkim projektilima, prenijela je agencija Fars. Također je upozorio Izrael da će se suočiti sa "snažnijim odgovorom" ako ponovno napadne Siriju.

Glasnogovornik iranske vlade zaprijetio je pak da će Iran nastaviti obogaćivati uran ako se ne pronađe način da se spasi nuklearni sporazum. "Ako naši interesi ne budu zaštićeni, povući ćemo se iz sporazuma i nastaviti obogaćivati uran na 20 posto ili bilo koju drugu razinu koju budemo željeli", rekao je Mohammad Bagher Nobakht, prenijela je poluslužbena agencija Tasnim. Po odredbama nuklearnog sporazuma, Iran smije obogaćivati uran na razinu od oko 4 posto.