Nakon brojnih kritika na račun UEFA-e zbog odluke ove organizacije da prije četvrtfinalnog susreta između Poljske i Portugala neće biti održana minuta šutnje u čast žrtvama terorističkog napada u Istanbulu, krovna kuća europskog nogometa promijenila je odluku.

UEFA je ranije objavila kako se minuta šutnje održava samo u slučaju kada je tragedija "povezana izravno s nogometom, s ekipom koja sudjeluje ili sa zemljom koja je domaćin".

Ova odluka izazvala je brojne kritike i mnogi su navodili kako je nedvosmislena, jer UEFA je prošle godine upriličila minute šutnje kada su teroristički napadi izvedeni u Parizu. Uz to su i svi klubovi u europskim natjecanjima nosili crni povez na ruci kako bi odali počast pariškim žrtvama.

Stoga, UEFA je promijenila odluku i navela kako će biti održana minuta šutnje prije večerašnjeg susreta koji počinje u 21:00 sati na stadionu Velodrome.

"Minuta šutnje će biti održana kao znak sjećanja na žrtve napada u Istanbulu i žrtve ostalih napada koji su se dogodili tijekom prvenstva", stoji u priopćenju UEFA-e.