Apple, ali i korisnici njihovih mobilnih uređaja nemaju previše sreće s iOS-om 11. Pokazalo se kako se sa svakom novom nadogradnjom ispravi jedan, ali i proizvede novi bug.

Podsjetimo, od samog početka iOS 11 prate ne baš mali problemi – najprije je krajem rujna 2017. otkriven problem smanjene autonomije uređaja (baterija se prazni gotovo dva puta brže nego na iOS-u 10), nepotpunog isključivanja Wi-Fi-ja i Bluetootha, pucketavog zvuka na novim iPhoneima i dr, javlja Bug.hr.

Da bi riješio te i ostale probleme Apple je ubrzano izdavao nadogradnje, gotovo jednu svaki tjedan čime je s inicijalne inačice 11.0 sredinom ovog mjeseca (studeni 2017) ubrzo stigao do inačice 11.1.1. koja je izdana kako bi riješila probleme vezano uz autocorrect (malo slovo „i“ prebacivano je u veliko slovo „A“) i Siri koja je na pojedinim uređajima iznenada prestajala s radom.

No, sudeći prema brojnim upisima diljem Interneta Apple nije do kraja riješio probleme vazeno uz autocorrect opciju. Sean James, i mnogi drugi navode kako im autocorrect riječi „it“ i „is“ automatski ispravlja u „I.T“ i „I.S“ zbog čega njihovi tekstovi najblaže rečeno, izgledaju smiješno.

Dok Apple ne izda novu zakrpu kojom će riješiti ovaj problem jedno od mogućih rješenja je isključivanje autocorrecta do daljnjega. Korisnici koji su pokušali problem ispraviti rebootanjem uređaja javljaju kako im dotična radnja nije pomogla. Kako izgleda, novonastali problem možete pogledati u priloženom videu.