Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko primio je prijetnje smrću, potvrdio je sam Inzko televiziji N1.

"Jedna prijetnja je bila čak protiv mog sina, ali mislim da je Krleža o tome dosta rekao, odnosno da ovakve izjave više govore o onome tko ih je rekao", dodao je Inzko.

"Tamo su bile takve formulacije, na primjer 'Gavrilo Princip će se vratiti', '28. juna moraš paziti' i tako dalje. Jako je ružno sve to, i kakve veze ima moj sin sa svime? Neke prijetnje su bile formulirane na njemačkom jeziku da znaju gdje mi živimo u Austriji", istaknuo je.

Visoki predstavnik u BiH je u emisiji Pressing komentirao i izjave predsjednika Republike Srpske Milroada Dodika u kojima ga je nazivao pogrdnim imenima, poput "izmišljene političke figure", dok je austrijski veleposlanik u BiH Martin Pammer prošao još i gore te ga je Dodik nazvao "smotanim ambasadorom", nakon čega mu je predsjednik RS uzvratio i nazvao ga "uličarom".

''Ja nisam rekao da je uličar, niti sam rekao da je kriminalac. On je rekao da sam ja kriminalac, onda je rekao da sam politička prostitutka. Od njegove stranke sam dobio 5000 karata sa porukom 'Inzko idi kući' i to su bile karte omladine SNSD-a, a 20 njih je sadržavalo prijetnje smrću, što sam prijavio državnom Tužiteljstvu", rekao je Inzko. (bljesak.info)