Iz Instagrama su još u lipnju najavili kako će ograničenom dijelu korisnika omogućiti objavu sadržaja na ovoj društvenoj mreži s weba, odnosno putem internetskog preglednika svojih računala.

To je jedna od opcija koji mnogi korisnici zahtijevaju već godinama, no čini se kako na odluku šefova Instagrama nisu toliko utjecale želje korisnika već, kako to vjeruju na TechCrunchu - pandemija.

S radom od kuće mnogi su za određene radnje češće počeli koristiti računala umjesto mobilnih uređaja pa je povećan i broj korisnika koji su Instagramu počeli pristupati s weba.

Od početka testiranja prošlo je oko 4 mjeseca i tek su prije par dana iz Instagrama najavili kako će ta opcija svim korisnicima postati dostupna ovaj tjedan, javlja Zimo.

Dakle, za objavljivanje fotografija ili videa (no samo videozapisa kraćih od jedne minute) više neće biti potrebno koristiti smartphone, već će se moći objavljivati putem preglednika internetskih stranica s računala.

To nije jedini novitet koji je pripremila ova kompanija te su ovaj tjedan predstavili i testnu opciju suradnje koja je ograničena na dva korisnika koji mogu zajedno objavljivati sadržaj na Instagramu i videa u sklopu Reelsa.

Oni koji žele surađivati s drugim korisnicima moraju im poslati zahtjev za suradnju na koji ti korisnici trebaju pristati.

Nakon toga objavljeni je sadržaj vidljiv pratiteljima oba korisnika, a takve kolaborativne objave (službeni naziv opcije je Collabs) čak će dijeliti preglede, lajkove i komentare, odnosno neće se računati pojedinačno za svakog korisnika/korisnicu.

Također, predstavljena je i opcija jednostavnijeg prikupljanje sredstava za neprofitne akcije i udruge te još nekoliko opcija, odnosno specijalnih efekata (Superbeat i Dynamics Lyrics) namijenjenih korisnicima Reelsa.