Jedna od najčešćih glasina vezanih uz Microsoft u posljednjih nekoliko godina odnosi se na Surface Phone – akvizicija Nokije i mobilni Windowsi nisu rezultirali željenim uspjehom te analitičari vjeruju kako bi ova kompanija krajem ove ili tijekom sljedeće godine mogla predstaviti potpuno novi smartphone s kojim bi krenula u bitku s liderima na mobilnom tržištu.

Jučer su na mreži objavljeni podaci o patentu koji je Microsoft prijavio još 2014. i koji nam možda otkriva koji će biti sljedeći potez izvršnog direktora Satye Nadelle.

Riječ je o patentu za hibridni uređaj sa savitljivim ekranom koji se može koristiti kao telefon i kao tablet, dakle idealan 2-u-1 uređaj koji bi korisnicima trebao zamijeniti klasične pametne telefone i tablete, piše Zimo.co.

Naravno, treba napomenuti kako je samo riječ o patentu na temelju kojeg Microsoft može, ali i ne mora krenuti u razvoj samog uređaja, no na The Vergeu napominju kako iza ovog patenta stoji Kabir Siddiqui koji je za ovu kompaniju već patentirao stalak za Surface te kameru za ovaj hibrid, što bi moglo značiti kako Microsoft ipak ima ozbiljnije planove s ovim patentom/potencijalnim uređajem.

Dio medija i analitičara pretpostavlja da, ako će Microsoft zaista predstaviti Surface pametni telefon (što je tema koju u ovoj kompaniji izbjegavaju), vjerojatno neće predstaviti klasičan smartphone, već će pokušati predstaviti inovativniji uređaj kakav je bio hibrid Surface kad su ga predstavili i all-in-one računalo Surface Studio.

Npr., nekoliko mjeseci prije predstavljanja Surface Studia, na mreži su objavljene informacije o patentu za ovo računalo, tako da je moguće da Microsoft ove ili sljedeće/sljedećih godina zaista predstavi sličan uređaj kakav je prikazan na ovom patentu i mobilnom tržištu donese toliko željene inovacije.