Indijski ministar Satyapal Singh izjavio je pred skupinom učenika da se "nijedan dječak neće htjeti oženiti djevojkom koja dođe na vjenčanje u trapericama".
 
Singh je indijski ministar za razvoj ljudskih resursa i ranije je izazvao bijes javnosti zbog svojih komentara u kojima je sugerirao da su za silovanje krive žene "sa zapadnjačkim stilom odijevanja".
 
U nedavnom govoru pred skupinom učenika Singh je izjavio: "Nijedan dječak se neće htjeti oženiti djevojkom koja dođe do vjenčanog podija u trapericama."
 

"Žao mi je žene koja se udala za ovog ženomrsca"
 
Njegov komentar ponovo je izazvao bijes javnosti. Preeti Sharma Menon iz stranke Aam Aadmi na Twitteru je objavila: "Žao mi je žene koja se udala za ovog ženomrsca."

Singhov govor uslijedio je nakon poziva Indijcima da se pridržavaju tradicionalnih pravila odijevanja. Ministar je također rekao da bi bilo neprimjereno za muškarce na visokim položajima u vjerskim skupinama da nose traperice.
 
"Postao je ministar nakon što je za silovanja okrivio promiskuitetne žene"
 
Singh je pod udarom kritika zbog kršenja ženskih prava u Indiji, gdje se broj slučaja silovanja žena popeo na prosječno 92 dnevno. Tajnica indijske Udruge progresivnih žena (AIPWA) Kavita Krishnan naglasila je da je Singh postao ministar "čak i nakon što je za silovanja okrivio promiskuitetne žene".
 
Singh je u 2013. kao šef policije izjavio da je povećan broj slučajeva silovanja povezan s "promiskuitetnom kulturom u kojoj se tolerira opsceno ponašanje, uključujući ljubljenje u javnosti".