Nepoznat muškarac je u srijedu poremetio opću audijenciju pape Franje izvikujući nerazumljive poruke protiv Crkve i Svetog Oca koji je zatražio od nazočnih da mole za njega.

“Bog ne želi Crkvu”, vikao je muškarac na engleskom nekoliko minuta prije kraja Papine opće audijencije srijedom u dvorani Pavla VI. u Vatikanu, javlja agencija France Presse.

Muškarac u četrdesetim godinama, koji je bio sam u dnu dvorane, izvikivao je rečenice i na talijanskom i španjolskom i čini se da je govorio o nošenju maski obraćajući se Papi.

Dok je papa Franjo nastavljao svoj govor, vatikanska žandarmerija i švicarska garda izvele su čovjeka koji nije pružao otpor.

“Bog te odbacuje Oče, ti nisi kralj”, rekao je dok su ga izvodili.

“Prije nekoliko minuta čuli smo čovjeka koji je vikao i negodovao, koji ima problem – ne znam je li to fizičke, psihičke ili duhovne naravi, ali on je naš brat koji je u nevolji”, reagirao je 85-godišnji Papa rođen u Argentini.

“Htio bih na kraju da se pomolimo za njega, za našeg brata koji pati, siromaha koji viče jer trpi. U potrebi je. Ne budimo gluhi na potrebe ovoga brata”, dodao je Franjo, pozivajući sve da mole za njega.