Na danas održanoj sjednici Općinskog vijeća Prozor-Rama, pored 11 točaka predviđenih Dnevnim redom, vijećnik iz kluba HDZ-a BiH predložio je da se u spomenuti Dnevni red uvrsti točka o donošenju odluke da se Željko Komšić proglasi „nepoželjnom osobom“ na području općine Prozor-Rama. Svoju inicijativu obrazložio je činjenicom da je naša općina jedna o rijetkih, u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo, a koja se prema ovoj temi još nije očitovala. Potsjetio je i na upućeni javni poziv od strane OO HDZ BiH Rama prema načelniku općine koju o ovoj temi uporno šuti.

Naš prijedlog točke Dnevnoga reda o donošenju odluke o proglašavanju Željka Komšića nepoželjnim u našoj općini nije dobio potrebnu većinu. Nepodržavanjem navedenoga prijedloga vijećnici HDZ 1990 i načelnik Jozo Ivančević  još jednom su podvrdili da je Željko Komšić i njihov izbor. Na ovakav zaključak upućuje činjenica da je sam načelnik Jozo Ivančević, još 8. travnja 2014. godine u pratnji svog pomoćnika Josipa Juričića i Emira Suljagića, nazočio otvaranju službenog ureda Demokratske fronte u Prozoru. Potsjećamo da se toga dana obilježavao i Dan Hrvatskog vijeća obrane, ali je načelniku veći prioritet bilo naslikavanje sa Suljagićem, nego polaganje vijenaca i paljenje svijeća za poginule branitelje brigade Rama. Žalosti činjenica što je Komšić našao istomišljenike i utočište u Rami.

U nastavku sjednice vodila se burna rasprava po točki rebalansa Proračuna općine Prozor-Rama za 2018. godinu. Rasprava je u više navrata bila na granici incidenta zbog bahatih nasrtaja vladajućih vjećnika, koji nisu mogli podnijeti realne kritike naših vijećnika o prekomjernom povećanju javne potrošnje u našoj općini, koja je predloženim rebalansom dosegla vrtoglavih 6 milijuna KM. Nije teško dokučiti da se navedeni novac troši za zbrinjavanje stranačkih podobnika i kupovinu glasača. Rasprava je dosegla svoj vrhunac kada je dopredsjednik OV Pero Kovačević, na sebi svojstven način s govornice OV oporbene vijećnike nazvao „bitangama“ pri čemu nije iznio nijedan argument protiv iznesenih konstatacija. Ova situacija će svakako završiti prijavom spomenutog vijećnika.

Kada se već otvorila ova tema nepošteno bi bilo ne spomenuti činjenicu da je režimska vlast u našoj općini neopisivo obahatila od kako je uvela cenzuru u rad Općinskog vijeća Prozor-Rama time što je zabranila emitiranje sjednica na lokalnoj radiopostaji. Da je ova činjenica točna svjedoči sam režimski portal ramski-vjesnik koji je i prije završetka rasprave o spomenutoj točki, ekspresno izbacio svoj članak kojim je želio lažima i neistinama obmanuti ramsku javnost.

OO HDZ BiH Rama