Službenici postrojbe Granične policije Bijeljina, u suradnji sa službenicima Policijske uprave Bijeljina na području Bijeljine su 13. svibnja otkrili četvoricu stranih državljana u ilegalnom prelasku državne granice.

Nisu posjedovali osobne isprave, a u razgovoru sa službenicima postrojbe Granične policije Bijeljina izjavili su da dolaze iz Pakistana. Ilegalni migranti predani su Službi za poslove sa strancima BiH, a nakon toga službenicima Stanice granične policije Sremska Rača Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Službenici postrojbe Granične policije Bijeljina su 14. svibnja oduzeli putničko motorno vozilo Audi A4, registarskih oznaka Republike Srbije, prilikom izlaska iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. Prethodno su graničnom kontrolom uočene prepravke broja podvozja.

Vozilom je upravljao B. V. (1990.), državljanin Srbije. Prema nalogu tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva u Bijeljini, vozilo je predano službenicima Policijske uprave Bijeljina MUP-a Republike Srpske na daljnje postupanje.

Istoga dana, službenici postrojbe Granične policije Izačić oduzeli su krivotvorenu CEMT dozvolu (odobrenje za međunarodni prijevoz robe u cestovnom prometu), koju je prilikom granične kontrole na uvid dao J. B. (1988.), državljanin Republike Hrvatske.

Kontroliran je u teretnom motornom vozilu "Man", bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Izačić. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "krivotvorenje isprave", o događaju je obaviješten tužitelj Kantonalnog tužiteljstva Unsko-sanskog kantona.

Dan ranije, 13. svibnja službenici postrojbe Granične policije Trebinje, pri ulasku u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Deleuša, nakon granične kontrole "Mercedesa", oduzeli su krivotvorene registarske oznake Albanije. Vozač N. A. (1976.), državljanin Albanije, je uhićen. O događaju je obaviješten tužitelj Okružnog tužiteljstva u Trebinju. U tijeku je daljnji rad na ovim slučajevima.

Službenici postrojbe Granične policije Gradiška su 14. svibnja uhitili H. B. (1974.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog kaznenog djela "obljuba nad nemoćnom osobom". Kontroliran je pri ulasku u BiH, na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška, te je predan službenicima Sudske policije Odžak.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Kostajnica, pri ulasku u BiH, uhićen je S. M. (1968.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Novom Gradu zbog kaznenog djela "nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici".

Službenici postrojbe Granične policije Dobrljin predali su bh. državljanina pripadnicima Sudske policije Banja Luka.