Gotovo šest mjeseci nakon što je Google službeno zatvorio svoju uslugu Stadia koja je omogućavala gaming ‘u oblaku‘, čini se da će kompanija sličan proizvod lansirati putem YouTubea.

Platforma u vlasništvu Googlea navodno testira ponudu online igara koje bi korisnicima mogle dati mogućnost igranja igara putem web stranice YouTube ili preko aplikacije na iOS i Android uređajima.

Kako je izvijestio The Wall Street Journal, nova YouTubeova usluga trebala bi se zvati ‘Playables‘ i sadržavala bi igre u arkadnom stilu. Iako je glasnogovornik tvrtke odbio potvrditi ovu vijest poručio je da su ‘igre dugo u fokusu YouTubea‘ te da stalno eksperimentiraju s novim značajkama, no trenutno nemaju ‘ništa za objaviti‘, prenosi Lider.

Kada su iz Googlea u rujnu objavili da će se Stadia ugasiti, tvrtka je nagovijestila da bi se temeljna tehnologija koja pokreće uslugu igranja mogla primijeniti na ‘druge dijelove Googlea poput YouTubea i Google Playa‘.

Ako bi YouTube krenuo naprijed s ovom novom inicijativom za igranje, pretpostavlja se da bi Google ponovno upotrijebio kod koji je razvio za Stadiju.

Stadia je pokrenuta 2019. i korisnicima omogućuje igranje igara izravno iz oblaka umjesto preuzimanja igara na konzolu.

Također je imao značajku na YouTubeu pod nazivom Crowd Choice, gdje su kreatori mogli uživo prenositi igru ​​koju igraju na Stadiji i omogućiti gledateljima da im odgovaraju u odjeljku za chat. Unatoč svim očekivanjima tvrtke, ova usluga nije stekla dovoljan broj igrača te se ugasila u siječnju ove godine, navodi Lider.