Igrači iz siromašnih klubova dobro znaju što znači čuvati dres za iduću utakmicu. Međutim, zvijezde bogatih klubova svoje majice razmjenjuju sa suparničkim igračima na kraju utakmice ili ih jednostavno bace u publiku...

No, kako se ovoga ljeta Manchester United 'rastegao koliko je dug', šefovi „Red Devilsa“ donijeli su uredbu kojom se ubuduće zabranjuje takva vrsta rasipanja opreme.

Ovo je objavio britanski „Sun“, ne navodeći izvor. Naime, uprava je igračima objasnila kako razmjena dresova ili poklanjanje nije troškovno efikasno. Zato su ubuduće obavezni - razdužiti majice nakon utakmice.
Neće se tolerirati ni trganje dresova u trenucima bijesa igrača.

Na početku sezone svaki profesionalac Manchester Uniteda dobiva četiri dresa - po dva kratkih i dugih rukava. Ako bi svaki igrač te majice poklonio, klub bi to koštalo 790 eura.

"Djeluje doista suludo kad pogledate kolika je to vrijednost", kaže izvor The Suna.

Manchester United pripada Glazer-klanu koji je poznat po svome principu da troškove poslovanja nikad ne ispuštaju iz vida.

S druge strane, prema agenciji Deloitte, ovaj klub s godišnjim prigodom od oko 520 milijuna eura, vodeći je s te strane u Engleskoj.

Ali, ako se koja funta uštedi na dresovima, bit će i dogodine dovoljno novca na računu za kupovinu nekog novog Pogbe (105 milijuna eura plaćeno Juventusu).