U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini postupno naoblačenje prijepodne. U drugoj polovici dana će biti oblačno vrijeme. Slaba kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom uglavnom u Bosni. U Hercegovini lokalno uz poneki pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu oblačno sa kišom i pljuskovima. Moguća je i slaba grmljavina. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.