Tijelo izvučeno iz olupine zrakoplova koji je nestao 21. siječnja iznad kanala La Manche na letu iz Nantesa u Cardiff identificirano je kao tijelo argentinskog nogometaša Emiliana Sale, javila je policija iz Dorseta u četvrtak nešto prije ponoći nakon što je obavljena obdukcija.

Tužna vijest za obitelj, nogometni klub Nantes za koji je Sala igrao i sve koji veliku sportsku tragediju prate već danima. U zrakoplovu je uz Salu bio i pilot David Ibbotson, ali njegovo tijelo još nije nađeno. Argentinski nogometaš bio je na putu iz Nantesa za koji je igrao u Cardiff gdje je nakon višemilijunskog transfera trebao nastavii karijeru.

Prva potraga za nestalim zrakoplovom prekinuta je nakon tri dana jer spasilačke službe nisu pronašle nikakav trag letjelice. Nakon toga je započeta privatna potraga i ona je odmah dala rezultate. U nedjelju je objavljeno da je pronađena olupina, a dan kasnije i da je primjećeno jedno tijelo.

"Tijelo koje je stiglo danas u luku je i službeno identificirano kao tijelo nogometaša Emiliana Sale. Obitelji Emiliana Sale i pilota Davida Ibbotsona, koji je također nestao u nesreći su obaviještene i bit će im pružena posebna stručna pomoć.", objavila je policija iz Dorseta. 

Tijekom dana se oglasio i predsjednik Cardiffa, ali u vezi one druge strane priče, nerealiziranog transfera i neisplaćenih milijuna Nantesu.
 


Cardiff je kupio Salu za 17 milijuna eura, a prva rata je već trebala biti uplaćena na račun Nantesa. Francuzi, frustrirani što svaki dan iz banke dobiju negativni odgovor oko uplate, odlučili su zaprijetiti pravnim koracima, inzistirajući da im se isplati prva rata u iznosu od šest milijuna eura.

Predsjednik Cardiffa Mehmet Dalman potvrdio je u intervjuu za L’Equipe da još nisu poslali novce u Francusku.

"Jedina stvar koju mogu potvrditi, budući da se radi o osjetljivoj temi, kako nije došlo do isplate. Iskreno, ne želim puno pričati o tome. Još nismo ništa platili, zato što njegovo tijelo još nije izvučeno. Moramo pokazati poštovanje prema njegovoj obitelji. Znamo da je u procesu izvlačenje, ali prerano je za komentirati. Platit ćemo kada bude pravo vrijeme za to. Cardiff nikada nije rekao da ne misli platiti", podvukao je Dalman.