Napadač Milana Zlatan Ibrahimović navodno je rasno uvrijedio napadača Intera Romelua Lukakua za vrijeme milanskog derbija, međutim švedski napadač je sve demantirao.

Bivši suigrači iz Manchester Uniteda žestoko su se sukobili tijekom jučerašnjeg ogleda u talijanskom Kupu kojeg je Inter dobio s 2-1.

Prepirka između dviju zvijezda dogodila se nešto prije poluvremena. Ibrahimović i Lukaku svašta su si izrekli, a na koncu su ih morali rastavljati i suigrači. Njihovo verbalno prepucavanje trajalo je i na putu prema svlačionici.

Ibra je Lukakuu navodno spomenuo majku i nazvao ga magarcem, dok je belgijski napadač uvrijedio Zlatanovu ženu.

Talijanski mediji su u srijedu objavili kako je Ibrahimović i rasistički uvrijedio Lukakua. Navodno, mu je kazao: “Vrati se svom vudu s…magarče”.

Ubrzo je otkrivena i pozadina ove izjave. Naime, većinski vlasnik Evertona Farhad Moshiri je optužio Lukakua da je u siječnju 2018. odbio potpisati novi ugovor zbog “‘vudu poruke’. Lukaku je kasnije demantirao ovakvu priču, a na koncu je preselio u Manchester United. Belgijanac je čak Moshiriju zaprijetio tužbom.

Ibrahimović je u srijedu sve demantirao poručivši kako u njegovom svijetu nema mjesta za rasizam.

“U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam. Svi smo ista rasa, svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih”, napisao je suigrač hrvatskih napadača Marija Mandžukića i Ante Rebića na Twitteru.

Treneri Stefano Pioli i Antonio Conte izjavili su kako nisu čuli sadržaj uvreda koje su razmijenila dva igrača. Inter je pobijedio gradskog rivala Milan s 2-1.

Milan je poveo preciznim udarcem Ibrahimovića (31), no u nastavku je švedski veteran isključen zbog drugog žutog kartona u 58. minuti, a pritisak Intera u nastavku utakmice donio je preokret. Lukaku (71-11m) je izjednačio iz kaznenog udarca nakon prekršaja Rafaela Leaoa na Barelli, da bi Eriksen (90+7) sjajno izvedenim slobodnim udarcem duboko u sudačkoj nadoknadi “razoružao” sjajnog Tatarusanua na vratima Milana i osigurao prolazak Intera među posljednje četiri momčadi.