Odlazak Zvonimira Bobana mogao bi pokrenuti pravu lavinu nezadovoljstva i odlazaka u Milanu, već i prije završetka ionako turbulentne sezone zbog epidemije koronavirusa u Italiji.

Sportske novosti podsjećaju kako je Boban zbog verbalnog delikta, javnog izražavanja vlastitog mišljenja i neslaganja s politikom izvršnog direktora Ivana Gazidisa, u subotu dobio otkaz i napustio voljeni klub, a za njim bi na ljeto mogao i Paolo Maldini.

Međutim, i navijači i svlačionica na strani su legende hrvatskog nogometa.

Jedan od konkretnih razloga za pucanje suradnje koja je napokon počela davati rezultate bio je - Zlatan Ibrahimović. Boban je htio da se legendarnom napadaču već ove zime produži ugovor, no Gazidis je to odbio. Bio je to detalj koji je razmotao klupko i potvrdio da Gazidis ima vlastitu agendu u klubu, te da Boban i Maldini samo figuriraju kao sportski arhitekti novog Milana.

La Gazzeta dello Sport danas piše kako nakon odlaska Bobana, Milan čeka nova, još teža kriza u svlačionici, u kojoj ključnu ulogu ima Zlatan Ibrahimović. Ibra je, tvrdi ugledni talijanski dnevnik, pobjesnio zbog otkaza Bobanu koji ga je doveo u klub, a svoje nezadovoljstvo mogao bi prenijeti i na ostatak svlačionice.

''Ovo nije Milan zbog kojeg se Ibrahimović vratio nakon poziva Bobana i Maldinija'', piše Gazzetta i navodi kako bi Ibra već ovaj tjedan trebao sjesti s Gazidisom i razriješiti svoj status.

Talijanski mediji pišu kako je već na treningu uoči nedjeljne utakmice s Genovom, dan nakon što je Boban dobio otkaz, izbio sukob među igračima i tvrde da će se sadašnje vodstvo kluba teško moći nositi s mogućom pobunom u svlačionici, pišu Sportske novosti.