Prema prvim informacijama, poginulo je četvero ljudi, tri mladića i jedna djevojka, a još četvero je životno ugroženo. Nesreća se dogodila kod skretanja za Bogovađu

Četiri mlade osobe poginule su rano jutros u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na Ibarskoj magistrali kod mjesta Županjac.

Prema prvim informacijama, poginulo je četvero ljudi, tri mladića i jedna djevojka, a još četvero je životno ugroženo. Nesreća se dogodila kod skretanja za Bogovađu, prenosi Blic.rs.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili BMW i Dacia. U Daciji je poginulo četvero. Životno su ugrožena još četiri putnika iz BMW.

Pripadnici MUP u Beogradu uhitili su N. M. (27) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio kazneno djelo teško djelo protiv sigurnosti javnog prometa.

On se sumnjiči da je noćas, sat poslije ponoći, na Ibarskoj magistrali kod mjesta Županjac, upravljajući vozilom BMW izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginule četiri osobe, dok su četiri zadobile povrede.

N. M. je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.