Da Bosna i Hercegovina nije uvijek najkonfuznija zemlja pokazuje i primjer iz susjedne hrvatske u kojoj je otkriveno kako je jedan dužnosnik istovremeno bio članom dvije političke stranke. I to ne bilo koje, nego dva najljuća protivnika – HDZ i SDP.

Kako su objavile novine 24sata, Lovro Mateš je bio u SDP-u koji mu je osigurao poslove, a istodobno i u HDZ-u.

''Izbacili smo ga iz stranke kad smo vidjeli da je bio i u SDP-u'', kratko su novinarima rekli u odjelu za članstvo HDZ-a.

Iz HDZ-a rijetko izbacuju članove jer žele masovnost, a Lovro Mateš im je očito prelio tu čašu tolerancije, navode 24sata, koje su otkrile prvo da je Mateš iz tvrtke APIS IT koju je vodio zatražio 1,29 milijuna kuna stimulativnih nagrada.

''I to tek kad je otišao iz tvrtke u koju je postavljen kao član SDP-a. No onda smo otkrili da je već godinama i član HDZ-a, a da ni jedna stranka nije znala da njihov član sjedi na dva stolca'', navode 24sata kojima su u SDP-u potvrdili da su Mateša i oni izbrisali iz članstva.

Mateševi poznanici su inače tvrdili da on nije član HDZ-a, a on nije htio ništa komentirati. U HDZ-u su potvrdili da su ga nazvali i obavijestili da više nije njihov član.

Mateš se učlanio u SDP prije osam godina. Nedugo zatim dobio je posao u Zagrebačkom holdingu koji je vodio SDP-ovac Ivo Čović. Oni koji su ga tad zaposlili potvrdili su da je glavni adut bila stranačka iskaznica. Zatim je dolaskom Kukuriku koalicije imenovan u APIS IT. Imao je plaću gotovo 16.000 kuna (oko 4.000 KM), a APIS je njegova otpremnina stajala gotovo 200.000 kuna (oko 50.000 KM).