Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužiteljstva Kantona Sarajevo protiv Desnice Radivojevića zbog kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlasti.

Bivšeg ministra prostornog uređenja Federacije BiH terete da je od srpnja do prosinca 2014. godine kao zamjenik premijera Federacije, nakon što je došao do saznanja da se na području Federacije vrši dodjela poljoprivredne mehanizacije i opreme koju je Kina donirala našoj zemlji, namijenjenoj korisnicima pogođenim poplavama, pokušao pribaviti traktor za sebe na čiju dodjelu nije imao pravo.

Stavljeno mu je teret da je, želeći pribaviti traktor iz donacije, na čiju dodjelu nije imao pravo jer nije bio upisan u registar poljoprivrednih gazdinstava općine i njegovo imanje nije bilo pogođeno poplavama, pronašao osobu koja ispunjava uvjete za to da bi na ime te osobe fiktivno bio doniran traktor koji bi on uzeo sebi.

Pri tome je toj osobi odobrio isplatu sredstava u ukupnom iznosu od 5.000 KM iz proračuna FBiH i tako oštetio proračun, a sebi pribavio protupravnu imovinsku korist u vrijednosti doniranog traktora i prikolice u ukupnom iznosu od 15.852 KM, objavljeno je iz tužiteljstva.

Nakon što je od 1998. do 2000. godine obavljao dužnost direktora ''Fabrike limene ambalaže'' Srebrenica postao je predsjedavajućim Općinskog vijeća Općine Srebrenica i tu dužnost obavlja do 2002. godine.

Imenovan za Potpredsjednika Federacije BiH za mandatno razdoblje od 2002. do 2006. godine kada postaje zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Imenovan je za ministra trgovine u Vladi Federacije BiH u mandatnom razdoblju 2007.-2010.

Za ministra prostornog uređenja u Vladi Federacije BiH imenovan je 17. ožujka 2011. godine.