Potpredsjednik Microsofta zadužen za Windowse, Joe Belfiore, na pomalo neuobičajen način, putem Twittera, službeno je potvrdio kako u kompaniji više nemaju namjeru razvijati mobilni OS Windows 10 Mobile (ranije Windows Phone).

Na pitanje tviteraša potvrdio je kako će Microsoft nastaviti pružati podršku za ovu platformu, no da izrada novih "featurea", kao niti hardvera, više nisu u fokusu. Dodatno, kaže da je i sam odustao od Windowsa na mobitelima kako bi dobio bolji hardver i više aplikacija. U Microsoftu su, kaže, sve pokušali kako bi Windowsi 10 zaživjeli i na mobiteliima – poticali su developere, plaćali im, pisali aplikacije umjesto njih, no broj korisnika bio je premalen kako bi se ikome isplatilo dalje ulagati u mobilne Windowse.

Zaključak koji proizlazi iz ovoga jest – Windows mobiteli su stvar prošlosti, platforma je praktički mrtva, ažuriranja i novih mobitela neće biti, a oni koji su nekako zapeli na starom Windows Phoneu ili Windowsima 10 Mobile trebali bi se što prije prebaciti na Android ili iOS kako bi mogli imati nove aplikacije i funkcije. Microsoft će još neko vrijeme za mobilne Windowse omogućavati zakrpe i sigurnosne nadogradnje, ali je sasvim jasno da su potpuno digli ruke od ideje konkuriranja Googleovom i Appleovom ekosustavu.