Ovakav cirkus čak ni Nadrealistima ne bi pao na pamet

O "događaju godine" kako su ga opisali građani i mediji, odnosno obilasku i otvorenju troatara ispred zgrade Predsjedništva Bosne i Hercegovine, pisao je i ugledni britanski BBC.

Za običnog promatrača čini se da prostor ne zaslužuje veliku pozornost - kamena kaldrma, a ne asfalt, i elektronski stubići. Trotoar je postao predmet nevjerojatne medijske pozornosti u BiH nakon što su dužnosnici pozvali novinare na "turneju" tek obnovljenog dijela ispred rezidencije Predsjedništva.

U priopćenju iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine, novinarima je rečeno da dođu u 11:45 sati na sigurnosne provjere. Navedeno je da će četiri vladina službenika, uključujući i zamjenika glavnog tajnika Predsjedništva, biti na događaju kako bi im pokazali trotoar, prenosi N1.

Ispred zgrade Predsjedništva BiH se pojavio Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, te kazao da je rekonstrukcija pločnika samo dio projekta na inicijativu Udruženja paraplegičara i RVI Kantona Sarajevo. Uslijedile su šale na društvenim mrežama.

"Iskreno želim da upoznam maga odnosa s javnošću koji je pomislio da je dobra ideja pozvati novinare na otvaranje trotoara", napisao je Emir Suljagić na Twitteru, piše BBC.

Drugi su ga opisali kao "hod srama" dok su se neki šalili da je ovo najveće dostignuće vlade. Demonstranti su na otvaranju mahali plakatima.

Inače, dok stanovnici Sarajeva muku muče s teškim životnim prilikama, tamošnji čelnici Grada odlučili su ispred Predsjedništva države obnoviti pločnik, u njega uložiti nevjerojatnih 150 tisuća eura i na noge time podići brojne građane.

Pužući po novootvorenom pločniku s lončićem i žlicom u ruci stanovnik Sarajeva Haris Šegalo slikovito je želio pokazati kako teško žive žitelji tog grada dok Predsjedništvo BiH ispred svoje zgrade svečano i uz velike pompe otvara novi nogostup čije obnavljanje nije ni bilo potrebno, a koji je stajao čak 150 tisuća eura.