Humanitarni koncert hrvatskog glazbenika Marka Perkovića Thompsona, koji je prošle godine zbog nevremena odgođen, održat će se 13. kolovoza na platou iznad Duvanjske bazilike u Tomislavgradu.

- Prihod od prodaje ulaznica bit će namjenjen za liječenje četvero djece s područja Hercegbosanske županije u inozemstvo, izgradnju i dovršetak jedne obiteljske kuće, pomoć u realizaciji već izgrađenog skladišta za Duhovno–humanitarnu udrugu „Kap ljubavi", a u planu i donacija za rekonstrukciju Vodotornja u Vukovoru - istaknuo je fra Josip Mioč, organizator koncerta, javlja Fena

Prošle se godine, prije koncerta, prodalo oko 5500 ulaznica koje je bilo moguće vratiti. a organizator je ostavio i mogućnost  da se mogu zamijeniti s ovogodišnjim ulaznicama.

Ono što nije vraćeno ili zamjenjeno uloženo je u opremanje kabineta informatike u Osnovnoj školi Ivan Mažuranić u Tomislavgradu a nešto je dobio i kabinet u srednjoj školi.

Inače, na koncertu će Thompson izvesti pjesmu ‘Duvanjsko polje nažimlje grudi’, rađenu po tekstu franjevca Jakova Bubala.