Hrvoje Horvat novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, potvrdio je Hrvatski rukometni savez.

HRS je prihvatio ostavku Line Červara, koji je Upravnom odboru predložio tri kandidata za svojeg nasljednika; Hrvoja Horvata, Ivana Balića i Slavka Golužu. Červar je ostavku objavio nakon poraza od Argentine na SP-u u Egiptu.

"Nakon iscrpne rasprave te detaljne analize svakog od ponuđenih kandidata, utvrđeno je da Ivano Balić nažalost, nema potrebnu diplomu za obavljanje izborničke funkcije. Od dva preostala kandidata Upravni odbor je većinom glasova, uz jedan glas protiv, i jedan suzdržan, i neizjašnjavanje jednog člana koji je zauzet radnim obvezama, odlučio zadržati kontinuitet u radu reprezentacije te je donio Odluku o imenovanju Hrvoja Horvata za izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije", stoji u priopćenju Saveza.

Horvat je na posljednja tri velika natjecanja bio pomoćnik Lini Červaru i jako dobro poznaje igrače, a odlične rezultate ostvario je i s Nexeom. Červar o njemu ima visoko mišljenje i sin legendarnog bjelovarskog rukometaša Hrvoja Cvebe Horvata pokazao se kao logičan izbor.

"Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje. Iznimno sam sretan. Želio bih zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom svezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala, dakako, i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku", rekao je Horvat nakon imenovanja.

Horvat neće imati puno vremena za pripreme jer ga već 12. ožujka čekaju olimpijske kvalifikacije u Montpellieru, koje traju tri dana. Hrvatska će igrati u skupini s Francuskom, Portugalom i Tunisom i mora osvojiti jedno od prva dva mjesta ako želi otići u Tokio, prenosi Index.