Hrvatska rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale svjetskog prvenstva u Francuskoj nakon što je u susretu četvrtfinala u Montpellieru pobijedila Španjolsku 30:29 (17:15).

Bila je to najbolja predstava hrvatske reprezentacije na ovom prvenstvu, a ovom pobjedom su uzvratili Španjolcima za poraz u polufinalu posljednjeg EP-a u Poljskoj.

Hrvatska će u polufinalu, 27. siječnja igrati protiv Norveške koja je pobijedila Mađarsku 31:28. U drugom polufinalnom susretu igrat će Francuska i Slovenija. Francuzi su bili bolji od Švedske 33:30, dok je Slovenija slavila protiv Katara 32:30.

Španjolska je bolje ušla u utakmicu, međutim odabranici Željka Babića su vrlo brzo posložili redove i u šestoj minuti smo prvi put poveli (4:3). U 18. minuti hrvatski rukometaši su imali i dva pogotka prednosti što je bila i najveća prednost u prvih 30 minuta.

Španjolci su također u nekoliko navrata imali plus dva, a zanimljivo u prvom dijelu bilo je čak devet izjednačenja. Do prednosti od dva gola u prvom poluvremenu vukao je Marko Mamić s osam golova, a u završnici je proradio Ivan Stevanović sakupivši četiri obrane, piše Hina.

Hrvatska je u nastavak susreta ušla furiozno i serijom 4:1 pobjegla na velikih 21:16. Međutim, Španjolska se polako vraćala u igru i sedam minuta prije kraja uspjela je izjednačiti (28:28). Golovima Domagoja Duvnjaka i Zlatka Horvata uz nekoliko sjajnih Stevanovićevih obrana, hrvatska reprezentacija je dvije minute prije kraja pobjegla na plus dva (30:28).

Valero Rivera je iz sedmerca smanjio na 29:30, a Hrvatska je u zadnju minutu ušla s golom prednosti no promašila je napad, pa je Španjolcima ostalo 40 sekundi za produžetak, no nisu uspjeli pogoditi.

Najefikasniji igrač u hrvatskim redovima bio je Mamić s devet golova, koji je ujedno proglašen igračem utakmice, Luka Cindrić je dodao pet, Zlatko Horvat četiri, a Željko Musa i Domagoj Duvnjak po tri gola. Sjajni Stevanović je sakupio devet obrana. Kod Španjolaca najefikasniji su bili Angel Fernandez sa sedam i Aleks Dušebajev s pet golova.