Filip Zubčić je u veleslalomu u Alta Badiji osvojio nevjerojatno sedmo mjesto! Ovaj rezultat je posebno velik jer je startao s brojem 64.

Nakon što je, također s visokim startnim brojem, na zadnjem veleslalomu u švedskom Areu stigao do 25. mjesta, tih šest bodova nije mu previše pomoglo u napretku na startnim listama. Zubčić je u Alta Badiji imao broj 64, ali je spojio dva fenomenalna nastupa.

Drugo vrijeme druge vožnje!

U prvoj vožnji je za vodećim Marcelom Hirscherom zaostao dvije sekunde i 97 stotinki što mu je bilo dovoljno za 17. mjesto. U drugu vožnju se plasirao kao skijaš s uvjerljivo najvećim starnim brojem, ali nije želio kalkulirati.

Agresivno je odradio drugi nastup, bez ijedne veće pogreške i na koncu se probio do sedme pozicije drugim vremenom druge vožnje, u kojoj je nadmašio i Hirschera i Ligetya i brojne druge majstore veleslaloma (samo je Švicarac Gino Caviezel imao bolje vrijeme, i to za šest stotinki).

Zubčić je nakon današnjeg nastupa 20. u poretku veleslaloma u ovoj sezoni, a nema sumnje da će mu ovaj rezultat donijeti rapidno bolje startne brojeve i od njega treba očekivati velike stvari u budućnosti.

Što se tiče ostalih, pobjedu je odnio Austrijanac Marcel Hirscher, s ogromnom prednosti (sekunda i 45 stotinki) ispred Amerikanca Teda Ligetya i Francuza Thomasa Fanare (+1.48).

Veleslalom Alta Badia:

1. Marcel Hirscher 2:30.17
2. Ted Ligety + 1.45
3. Thomas Fanara + 1.48
4. Alexis Pinturault + 1.49
...
7. Filip Zubčić + 2.67
...

Poredak u Svjetskom kupu:

1. Kjetil Jansrud 610 bodova
2. Marcel Hischer 540
3. Dominik Paris 345
...
56. Filip Zubčić 42
...
117. Ivica Kostelić 1, Natko Zrnčić-Dim 1
...

gol.dnevnik.hr