Hrvatska ima još jednu šansu izboriti nastup na Olimpijskim igrama. Za to nam treba pobjeda u utakmici za treće mjesto, a igrat ćemo protiv poraženog u susretu između Grčke i Rusije.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija nakon velike drame izgubila je u Rotterdamu od Crne Gore (12:14) u polufinalu kvalifikacijskog turnira za plasman na Olimpijske igre u Tokiju. Naši tako nisu iskoristili prvu meč-loptu za plasman na OI.

U vrlo izjednačenoj utakmici, Hrvatska je krajem treće četvrtine stigla do minimalne prednosti uoči zadnje dionice igre.  Luka Bukić je pogodio za vodstvo 10:9 dvije i pol minute prije kraja, ali Perković izjednačava na 10:10 24 sekunde prije sirene, pa je pobjednika odlučivalo raspucavanje peteraca. 

U ruletu peteraca Fatović je pogodio vratnicu, a crnogorski vratar Lazović je obranio šut Bukića.  Bukić i Bušlje su s tri gola predvodili Hrvatsku, a Popadić i Ivović su zabili po dva gola kod Crnogoraca. 

Hrvatska ima još jednu šansu izboriti nastup na Olimpijskim igrama. Za to nam treba pobjeda u utakmici za treće mjesto, a igrat ćemo protiv poraženog u susretu između Grčke i Rusije, prenosi Hina.