Hrvatska muška rukometna reprezentacija na 24. će Svjetskom prvenstvu, koje će se održati u Kataru od 14. siječnja do 1. veljače sljedeće godine igrati u skupini B, a suparnici će joj biti Bosna i Hercegovina, Austrija, Makedonija, Tunis i Iran, odlučeno je u nedjelju na ždrijebu u Dohi.

Hrvatska, koja je na posljednjem SP prošle godine u Španjolskoj osvojila brončanu medalju, bila je postavljena za jednoga od četiri nositelja skupine, uz svjetske prvake Španjolce, doprvake Dance, te Francuze.

Skupina nije nimalo naivna. Respektiram Tunis koji će sigurno biti u prednosti pred svima nama jer će imati 35 dana priprema i dobro znamo da su fanatici za rukomet. Većina austrijskih igrača igra u njemačkoj ligi i znamo da smo s njima imali nekih problema na EP u Austriji. Tu je i Makedonija kojoj su većina igrača iz Vardara i Metalurga, Bosna i Hercegovina koja je izbacila Island, te Iran. To su sve momčadi koje mogu igrati sa svima, prokomentirao je ždrijeb hrvatski izbornik Slavko Goluža.

Po četiri prvoplasirane reprezentacije plasirat će se u osminu finala, a od te faze natjecanja igrat će se na ispadanje.

Kasnije se križamo sa skupinom A u kojoj su domaćini Katar, Španjolska, Slovenija, Bjelorusija, Brazil i Čile i to je ono što je najvažnije za sada. Trebamo odraditi grupu najbolje što možemo, zauzeti što bolju poziciju zbog križanja. Idemo korak po korak, dodao je Goluža.

ŽDRIJEB SKUPINA NA SP:
SKUPINA A: Španjolska, Slovenija, Katar, Bjelorusija, Brazil, Čile
SKUPINA B: HRVATSKA, BiH, Makedonija, Austrija, Tunis, Iran
SKUPINA C: Francuska, Švedska, Alžir, Češka, Egipat, UAE
SKUPINA D: Danska, Poljska, Rusija, Argentina, Bahrein, Njemačka