Marin Pongračić na udaru je njemačkih medija jer je početkom prošlog tjedna bio na zabavi i time prekršio epidemiološka pravila vezana za koronavirus.

Unatoč tome, trener Wolfsburga Oliver Glasner uvrstio ga je u početnih 11 protiv Schalkea. Nakon utakmice novinari su pitali Glasnera zašto je Pongračića i Johna Athonyja Brooksa, koji je također bio na spornom druženju, stavio u momčad od prve minute. Njemački mediji smatraju da je spomenuti dvojac trebao biti kažnjen i poslužiti kao primjer drugima.

"Da, Brooks i Pongračić nisu se u tom trenutku ponijeli previše pametno, ali nitko im ne može ništa zamjeriti i to nije razlog da ih demoniziramo. Objasnili su nam da su bili na spomenutoj zabavi, nekoliko puta su nakon toga bili testirani i bili su negativni. Klub ih je kaznio i to je dovoljno", rekao je Glasner.

Wolfsburg je u tom susretu slavio 5:0, a hrvatski reprezentativac proveo je na travnjaku cijelu utakmicu. Pongračić je u studenom imao koronavirus i ove sezone je odigrao dvije utakmice. U jednom susretu nakon što je prebolio koronavirus je morao biti zamijenjen na poluvremenu jer je jedva dolazio do zraka. Prije pola godine imao je i mononukleozu, prenosi Index.hr.