Granična policija BiH slobode je lišila državljanina Hrvatske jer se sumnjiči za ubojstvo.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina danas su lišili slobode D.M. (1975.), državljanina Republike Hrvatske. Graničnim provjerama utvrđeno je da je za njim Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske raspisalo potragu zbog kaznenog djela 'ubojstvo'.

Osoba je kontrolirana pri izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača. D.M. predan je službenicima Policijske uprave Bijeljina.

Dan ranije na MGP Rača prilikom ulaska u BiH službenici ove jedinice lišili su slobode J.T. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bijeljini zbog kaznenog djela 'teška krađa'. Državljanin BiH predan je službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo u četvrtak lišili su slobode H.S. (1988.) nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenih djela 'nasilničko ponašanje' i 'teška krađa'. Bh. državljanin na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Istanbula. H.S. bit će predan službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Također, službenici Jedinice granične policije Bijeljina u četvrtak su na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača spriječili pokušaj nezakonitog prijenosa 8.950 eura. Novac je otkriven pregledom bh. državljanina P.P. (1983.) i njegovog vozila pri izlasku iz BiH. Osoba nije posjedovala potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju.