Pozivamo Vijeće ministara BiH da hitno promjeni Odluku o zabrani ulaska u Bosnu i Hercegovinu bez posjedovanja valjanog putnog dokumenta BiH.

Većina Hrvata u Bosni i Hercegovini posjeduje hrvatsku putovnicu i hrvatsku osobnu kao državljani i Republike  Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

U potpunosti ste situaciju napravili konfuznom i neizdrživom za mnoge građane koji zbog posla, zbog privatnih obveza svakodnevno moraju putovati u RH.

Stoga, još jednom tražimo žurno poništenje takve Odluke i omogućavanje kretanja na način kako je do prije ove Odluke funkcioniralo. Hrvatski državljani u BiH nisu i ne smiju biti državljani trećih zemalja, a naročito državljani trećeg reda u Bosni i Hercegovini. Očekujemo žurnu reakciju.

Isto tako, tražimo od Federalnog ministra zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH da predlože Stožeru Civilne zaštite  ukidanje famozne samoizolacije za državljane BiH koji dolaze iz inozemstva kao što su to učinile i zemlje u okruženju.

Omogućite besplatno testiranje svima koji nakon dugo vremena žele doći svojoj kući, svojim obiteljima te nakon testiranja omogućite potpunu slobodu kretanja istima, stoji u priopćenju HDZ-a 1990.