NOA Group d.o.o. je bosanskohercegovačka tvrtka koja ima međunarodno strateško poslovno partnerstvo s izvornim tvorcem NOA brenda, tvrtkom "Hangar 18" iz Republike Hrvatske.

"Naša je prednost otvoreno tržište budući da imamo udjel od 10% tržišta pametnih telefona u Hrvatskoj, te Slovačkoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji s trendom rasta. Bogatim značajkama i lijepo dizajniranim pametnim telefonima, brend NOA želi privući mlađu populaciju i privući poslovne ljude s razvijenom svijesti o cijeni i kvalitetu", poručuju iz NOA-e.

Pametni telefon NOA H10 predstavlja krunu višegodišnjeg razvoja pametnih telefona, te spada u Element seriju uređaja, koju ističu posebno dizajnirani uređaji koji krajnjem korisniku nude dizajn i funkcije iz „premium" segmenta uređaja po pristupačnijim cijenama.

NOA prvi na svijetu donosi najbrži Helio X27 procesor s deset jezgri kojeg je izradio MediaTek, na taktu od 2,6 GHz. Uređaj raspolaže s 4 GB radne memorije kao i 32 GB interne memorije koje je proizveo Samsung.

Full HD zaslon u rezoluciji 1080 x 1920 dijagonale 5,5 - inča potpisuje Sharp, a dolazi izrađen u 2,5D tehnologiji. Za sigurnost se brine brz i precizan čitač otisaka prstiju.

Operativni sustav je Android 6.0 Marshmallow s mogućnošću nadogradnje na Android 7.0.

Tu je i snažna baterija s kapacitetom od 4000 mAh. Uređaj ima metalno kućište debljine 8,2 mm, a masa mu je 175 grama. Brzina punjenja je 44% u jednom satu.

Ono što ovaj model najviše izdvaja u usporedbi s prethodnicima je stražnja dvostruka Samsung kamera 2 X 13MP koja omogućava ponovno fokusiranje i naknadnu obradu. Usto, NOA H10 ima i prednju kameru od 13MP s ugrađenom bljeskalicom.