Hrvatska ženska rukometna reprezentacija pobijedila je Dansku rezultatom 25:19 i osvojila je brončanu medalju na Euru u Danskoj. Ovo je prva velika medalja hrvatskog ženskog rukometa u povijesti.

Uoči turnira u Danskoj, ne samo da nitko nije vjerovao u medalju, nego gotovo nitko nije ni znao da se igra Euro na kojem nastupa Hrvatska. Cure su na posljednja dva Eura bile zadnje. Danas su brončane. Treće u Europi. Senzacija je preslaba riječ za ovo što su ostvarile igračice Nenada Šoštarića.

Nakon teškog poraza od Francuske u polufinalu, Hrvatska se nije prepala moćnog domaćina i ušla je utakmicu odlično. Povela je 3:0. Ipak, Danska se brzo vratila i serijom 7:1 otišla je na 7:4. Tada se činilo da nam prijeti raspad kao protiv Norveške i Francuske, ali Hrvatska je tada odigrala čudesno. Preuzela je vodstvo, a na poluvrijeme se otišlo s 11:11.

Drugo poluvrijeme je bilo nešto posebno. Obrana Hrvatske uništila je jednu od najboljih ekipa na svijetu. Stela Posavec je bila nezaustavljiva s krila, Katarina Ježić odigrala je utakmicu života, a na vratima Tea Pijević je još jednom dokazala da je jedna od najboljih golmanica svijeta.

Kakva je obrana Hrvatske bila, najbolje govori podatak da jedna Danska, moćna danska, punih 17 minuta nije mogla do gola.

SASTAVI:

HRVATSKA: Pijević, Krsnik, Blažević, Mičijević, Mamić, Debelić, P. Posavec 

DANSKA: Toft, Haugsted, Hojlund, A.M. Hansen, Jensen, Jorgensen, Pedersen