Hrvatska je ušla u najkritičniju fazu borbe protiv covida-19, od kojeg je oboljelo ukupno 1495 ljudi, uključujući 88 novih slučajeva, a u splitskom KBC-u umrla je zaražena štićenica tamošnjeg Doma za starije gdje je do jučer potvrđena zaraza 53 osobe, 42 štićenika i 11 djelatnika. Ukupno je u Hrvatskoj umrla 21 osoba.

U splitskom KBC-u jučer ujutro umrla je 93-godišnja štićenica tamošnjeg Doma za starije i nemoćne, koja je bila pozitivna na koronavirus, a bolovala je od nekoliko kroničnih teških bolesti.

Uz splitski dom virus je do sada prodro u domove u Pločama (1 njegovateljica i 1 štićenica) i Koprivnici (2 štićenika i jedna djelatnica), dok su se sve ostale sumnje vezane za 15 domova za starije diljem zemlje pokazale negativne, rekao je jučer Capak.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je bilo 88 novih zaraza koronavirusom, 12 osoba se oporavilo, a s umrlom osobom u Splitu broj umrlih je narastao na 21, izvijestio je Nacionalni stožer Civilne zaštite.

Po podacima koje je iznio ministar zdravstva Vili Beroš, 231 osoba je ozdravila, što je 12 više u odnosu na jučer, 34 osobe su na respiratoru, a 343 oboljelih je hospitalizirano.

Hrvatska je, upozorio je Beroš, ušla u najkritičniju fazu borbe protiv covida-19, bolesti za koju nema ni cjepiva ni lijeka.