U prvoj utakmici na Euru u Francuskoj Hrvatska je pobijedila Tursku 1:0, a jedini pogodak postigao je Luka Modrić u 41. minuti.

Reprezentacija hrvatske bolje je otvorila dvoboj, izgledali su vrlo motivirano i već poslije 70-ak sekundi su mogli povesti. Kapetan Darijo Srna je centrirao s desne strane, Ivan Rakitić je u padu pucao, ali nije dobro zahvatio loptu koja odlazi pored desne vratnice turskog gola.
 

Turci su pokušavali odgovoriti s agresivnošću, s nekoliko oštrih startova od kojih se posebno istaknuo Ozan Tufan koji je faulirao Modrića, ali švedski sudac Jonas Eriksson mu je progledao kroz prste. Pokušavali su Vatreni zaprijetiti preko raspoloženog Perišića, ali opasnosti za Tursku nije bilo.
 

I onda, u 29. minuti, umalo su Turci poveli. U jednoj polukontri Gonul je ubacio s desne strane, sam je na pet metara ostao Tufan koji glavom puca, ali ravno u Danijela Subašića.

Dvije minute kasnije Cenk Tosun je udarcem laktom raskrvario glavu Vedrana Ćorluke kojemu se liječnička pomoć ukazivala nekoliko minuta, ali se ipak vratio u igru.

Kada se činilo da u prvom poluvremenu neće biti golova, u 41. minuti ukazao se Luka Modrić. Fenomenalno je stisnuo jednu loptu na 30 metara i uputio parabolu prema golu Turaka gdje ne baš sjajno reagira Volkan Babacan. Lopta se odbila koji metar ispred gol-linije i ušla u mrežu za totalni delirij Modrića, suigrača i nekoliko tisuća hrvatskih navijača. Jedan od njih utrčao je na teren i zajedno s igračima proslavio Modrićevu majstoriju.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imala je hrvatska reprezentacija. Rakitić se izborio za slobodan udarac na 18 metara u 52. minuti. Slobodnjak je izveo Srna, no pogodio je prečku.

Tri minute poslije kapetan Hrvatske opet je imao priliku, no iz dobre situacije njegov šut je otišao pored stative.

U 61. minuti nova prilika za Hrvatsku. Srna je izveo aut sa desne strane, a lopta dolazi do Brozovića koji šutira preko gola.

U 72. minuti Mandžukić centrira sa desne strane za Perišića koji glavom pogađa prečku, a samo nekoliko minuta kasnije Brozović je šutirao glavom nakon ubačaja Strinića iz auta, no Babacan je izvadio loptu ispod prečke.

U posljednjih deset minuta Turska je pokušala izvršiti pritisak prema golu Subašića, no najopasniji šut je bio onaj iz 81. minute, kada je Caner izveo slobodan udarac, no njegov šut je lako ukrotio Subašić.

Do kraja meča Hrvatska je imala priliku udvostručiti prednost, no Perišić nije uspio u situaciji jedan na jedan sa Babacanom postići gol.

HRVATSKA: Subašić - Srna, Ćorluka, Vida, Strinić - Badelj, Modrić - Brozović, Rakitić, Perišić - Mandžukić

TURSKA: Babacan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Inan, Tufan - Calhanoglu, Ozyakup, Turan - Tosun