Hrvatski rukometaši su i u utakmici četvrtog kola drugog kruga upisali novu pobjedu na Europskom prvenstvu. Bolji su ovaj put bili od reprezentacije Češke s rezultatom 22:21.

S obzirom da ova utakmica nije imala neki velik rezultatski značaj, hrvatski izbornik Lino Červar poštedio je većinu glavnih uzdanica, a veću minutažu dobili su igrači koji su do sad bili u drugom planu.

U nedostatku lijevog krila i desnog vanjskog Luka Stepančić i David Mandić su dobili veću minutažu od standardnih igrača.

Uoči utakmice objavljeno je kako je Luka Cindrić zaradio ozljedu pa u njega u hrvatskom stožeru odlučili poštedjeti za ovu, a vjerojatno i za iduću utakmicu protiv Španjolske, jer polufinale je važnije od svega.

Što se tiče ove utakmice sa Češkom, Hrvatska je pokazala da je kvalitetniji protivnik bez obzira što je zaigrala s rezervnim igračima, iako to rezultatski i ne izgleda baš uvjerljivo.

Upravo je Stepančić u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu i očuvanje izgleda za osvajanje prvog mjesta u skupini I.

Hrvatska se plasirala ranije u polufinale, a nadat će se porazu Španjolske protiv Bjelorusije kako bi eventualnim remijem u posljednjem kolu protiv Furije osvojila prvo mjesto u grupi.