Hrvatska policija je nakon boravka u Beogradu održala presicu o potrazi za Matejem Perišem.

Među ostalim, upitani su o snimci koja kruži društvenim mrežama, a oko koje se šire brojne teorije zavjere. Naime, jučer se društvenim mrežama i medijima počela širiti nejasna snimka na kojoj se vidi Matej kako se spušta prema stepenicama. Zbog zrnatosti i loše kvalitete, počelo se spekulirati da se na snimkama može vidjeti još osoba.

Policija je to demantirala.

"To su spekulacije. Sve ono što je dokazni materijal, a i snimka je dokazni materijal, to je nezahvalno komentirati", rečeno je na presici.

Meni je žao što snimke izlaze van. Kako i zašto izlaze, ne znam", rekao je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac na presici.

Dodatno, valja napomenuti da nije riječ o nikakvoj novoj snimci već o ranije objavljenoj snimci nadzorne kamere restorana Savanova, a koju je netko naprosto uvećao.

"Ja vam ne mogu spekulirati što se tu nalazi", rekao je Gerovac.

Gerovac naglašava da ne postoji nikakav dokaz niti indicija da se u slučaju Mateja Periša radi o kaznenom djelu.

"Srpska policija je napravila izniman posao što se tiče kretanja Mateja Periša, od izlaska iz kluba do ulaska u vodu. Svaku sekvencu su izuzeli, pregledavali su se sati i sati materijala. To je izniman posao. Gledalo se i nakon toga da vidimo je li se pojavio nakon tog vremena, da vidimo je li izašao na nekom drugom mjestu", kazao je Gerovac.

"Rezultati snimaka se još pregledavaju i izoštravaju.

Mi možemo reći da je osoba odjevena kao Matej je došla do vode. Ne postoji ta osoba koja će reći da je sigurno ušao u vodu", dodao je.

"Ona snimka iz Save je autentična. O tome pliva li netko ili ne, to je predmet za diskusiju. Ta snimka je od te noći", rekao je policajac.