Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 28. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluje. Glavna proslava je u Kninu, no ove godine zbog vremenskih uvjeta u nešto izmijenjenom obliku.

Oluja je kruna svih naših bitaka u Domovinskom ratu. Ona je donijela mir, ona je oslobodila do tada okupirana područja, omogućila povratak protjeranih i raseljenih ljudi, ali ono što je važno – Oluja je stvorila i pretpostavku za mirnu reintegraciju Hrvatskog Podunavlja, kazao je u razgovoru za HTV ministar branitelja Tomo Medved.

– Naša je generacija ispunila cilj i snove naših predaka. Budimo ponosni na sve ono što smo učinili. Vjerujem da su svi hrvatski branitelji danas, sam hrvatski narod, itekako ponosni, dodao je.

Tradicionalnom budnicom ulicama Knina počela je svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 28. obljetnica vojno-redarstvene operacije Oluja.

Zbog najavljene kiše i lošeg vremena središnji program se održava na glavnom gradskom trgu koji je dijelom natkriven umjesto na stadionu NK Dinara. Iz istog razloga je odgođen i letački program.

HRT.hr