Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzima 30. mjesto na novoj FIFA rang ljestvici s 815 bodova. U odnosu na prošlomjesečni poredak reprezentacija BiH nazadovala je jedno mjesto.

Ljestvicu predvodi reprezentacija Njemačke, ispred Brazila, Argentine, Portugala i Švicarske.

Najbolje protivnik reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP je Belgija koja se nalazi na 10. mjestu sa 1.292 boda. Grčka je 38. (716 bodova), Cipar 95. (358), Estonija 98. (334), dok je Gribraltar 205. bez bodova.

Hrvatska nogometna reprezentacija napredovala je tri mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici objavljenoj u četvrtak i sada je 15. reprezentacija svijeta.

Njemačka je preuzela prvo mjesto ljestvice dvije godine nakon što je svrgnuta s njega, a zahvaljujući osvajanju Kupa konfederacija. Nakon pobjede od 1:0 nad Čileom u finalu Kupa konfederacija, s prve pozicije maknuli su Brazil i preskočili Argentinu.

Nakon što je prošli mjesec odigrano 177 međunarodnih utakmica, Portugal se popeo četiri mjesta na četvrtu poziciju, Švicarska se popela s devetog mjesta na peto, dok je Švedska napredovala 16 mjesta i skočila je na 18, poziciju.

Od hrvatskih suparnika u skupini I u kvalifikacijama za SP 2018. Island, koji je porazio Hrvatsku, napredovao je tri mjesta na 19. poziciju što im je najbolji ranking u povijesti. Napredak je ubilježila i Ukrajina, koja je skočila čak 12 mjesta, na 25. poziciju. Turska je pala osam mjesta i sada je 33. reprezentacija svijeta, Finska je također nazadovala i to dva mjesta na 110. poziciju, a sljedeći suparnik 'Vatrenih' u kvalifikacijama Kosovo četiri mjesta, na 177. poziciju.