Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacija Željko Krajan objavio je popis tenisača koji će predstavljati Hrvatsku u 1. kolu Svjetske skupine u Osijeku od 3. do 5. veljače.

Franko Škugor, Nikola Mektić, Ante Pavić i Marin Draganja pokušat će obraniti hrvatske boje protiv jednog od najboljih tenisača današnjice Rafaela Nadala, te Roberta Bautista Aguta, Pabla Carrena Busta i Marca Lopeza.

Teško je očekivati da će Hrvatska u ovom sastavu moći parirati Španjolskoj pogotovo jer se na popisu nije našao sedmi igrač svijeta Marin Čilić, piše HRT.

“Sastav s kojim smo u prošloj godini došli do finala, desetkovan je ozljedama, dok je kod drugih fizički i psihički umor uzrokovao nemogućnost sudjelovanja”, izjavio je Krajan.

“Naši su najbolji tenisači vrsni profesionalci koji su Hrvatskoj dali puno i zato bih molio javnost da ima razumijevanja za njihovu trenutnu nemogućnost sudjelovanja na predstojećem natjecanju i daju punu podršku Škugoru, Mektiću, Paviću i Draganji. Ovi su momci itekako zaslužili da predstavljaju našu zemlju, već se godinama dokazuju na turnirima diljem svijeta i spremni su preuzeti odgovornost te dati sve od sebe za što povoljniji ishod”, dodao je izbornik, kojem se iz spomenutih razloga nisu odazvali Čilić, ali ni Borna Ćorić te Ivan Dodig.

“Marin Čilić vjerojatno najviše osjeća zamor nakon prethodnog poraza u finalu Davis Cupa čemu je posvjedočio i njegov nastup na Australian Openu i doista je zaslužio malo mira i priliku da se odmori i dobro pripremi. Bornu Ćorića još uvijek muči ozljeda koljena, a ozlijeđen je i Mate Pavić što mu onemogućuje nastup u Osijeku”, pojasnio je Krajan.