Imali smo prije dva dana sastanak s predstavnicima Grada Zagreba i Vlade i na dobrom smo putu izgradnje stadiona, kazao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker nakon redovne izvještajne Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Predsjednik HNS-a je naglasio kako je idealna lokacija Blato.

''Neka svatko odradi svoj dio posla i nadam se da ćemo uskoro imati prekrasan stadion, a idealna je lokacija Blato. Idemo korak po korak, ali svi čimbenici zajedno. Možemo dobiti i namjenska sredstva od UEFA-e i FIFA-e, znamo i troškove po njihovim standardima'', naglasio je Šuker.

Predsjednik HNS-a je naglasio kako je u zadnje vrijeme puno govorio o infrastrukturi, ali je sada mirniji.

''Puno sam govorio o infrastrukturi, a sada smo mirniji. Stadion će biti izgrađen. Želimo ponuditi svojim gostima barem onaj minimum koji mi dobijemo na gostovanjima, i klubovi i reprezentacija'', rekao je.

Dodao je i kako će HNS pomoći Hajduku oko Poljuda.

''Pomak prema stadionu u Zagrebu znači i razmišljanje što ćemo s Poljudom, želimo da uz nove stadione u Osijeku i Rijeci i Split bude zadovoljan. Pomoći ćemo i Poljudu, razgovarat ćemo o načinu i novcu.''

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na uvođenje VAR sustava u Prvu HNL.

''VAR-sustav uvodi se od proljeća iduće godine. Treba još dodatne edukacije, treba ga objasniti navijačima te istaknuti ono dobro što donosi. Dat će stabilnost sucima te ćemo smanjiti broj grešaka. Nikome u HNS-u greške nisu interes. Među prvima u regiji uvodimo VAR-sustav, znamo što on znači za čistoću nogometa. Neka nam i taj projekt bude na ponos'', istaknuo je predsjednik Šuker.